Passions of the Soul (2DVD)

€ 24,90

VIERDELIGE DOCUMENTAIRE OVER LEVEN EN WERK VAN C.G. JUNG.
C.G. Jung, het brein achter het Collectieve Onderbewuste: een universele blauwdruk voor het wezen van de mens die zich openbaarde in de door hem geformuleerde Archetypen.

Regie: Philip Engelen / productie: Ikon / Nederland 1991
4:3 / Dolby 2.0 / kleur / 270 min. / Nederlands gesproken of ondertiteldDISC 1
Deel 1 -Individuatie
Een eerste kennismaking met de persoon Carl Gustav Jung in verschillende belangrijke fasen uit zijn leven, zijn jeugd, de droombeleving en zijn visie op de natuurelementen.
Deel 2 - Psyche en Materie
C.G. Jung probeerde tot een synthese te komen tussen psyche en materie. Met fysicus Wolfgang Pauli sloeg hij een brug tussen ogenschijnlijk onverenigbare wetenschappelijke disciplines.

DISC 2
Deel 3 -Alchemie
C.G. Jung ontdekte overeenkomsten tussen alchemie en psychologie. In zijn ogen was alchemie de historische voorloper van de hedendaagse psychologie.
Deel 4 -Het Lijden van de Ziel
Het werk van Jung had een sterke religieuze inslag. In het vierde en laatste deel staat Jung’s boek 'Antwoord op Job’ centraal. Voor Jung is God de bron van het goede én het kwade.

EXTRA:
Metaphoria. Documentaire over de mysterieuze werking van hersenen.
Met o.a. Marvin Minsky, oprichter van de MIT Artificial Intelligence Lab, Dr. John C.Lilly, uitvinder van de isolatietank en de eerste wetenschapper die het brein van dolfijnen heeft onderzocht en Sam Sapiel, een Amerikaanse Indiaan die zijn dromen met een medicijnman bestudeerde.
Emmy Award for Best Documentary of Cultural Significance
Regie & scenario: Merrill Aldighieri & Joe Tripician / USA 1991
16:9 / Dolby 2.0 / kleur / 30 min. / Engels gesproken of ondertiteld

Aan winkelwagen toevoegen:

  • Cat.no.: 6001


Copyright © 2004-2018 Moskwood Media.