ULTRA SHOP

ULTRA 2012 POP-UP EVENTS
Vier steden, vier bewegingen, vier uitdagingen

Begin maart 2012 vonden vier ULTRA2012 avonden plaats in Nijmegen, Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam, voorafgegaan door een middag in Haarlem (26/02) en avond in Brussel (07/03). Met ‘post-punk experimentele pop’ van toen (1980-1982) en nu en nieuwe spannende combinaties. Niet alleen met muziek, maar ook via beeld, film & video, expositie, lezingen en een goed gesprek. Ultra-boegbeeld Minny Pops zal op alle avonden acte de présence geven, steeds in een andere vorm: verwacht unieke uitvoeringen, guest appearances en DJ sets.
Op 7 april wordt ULTRA2012 uitgeluid met een grote avond in de Melkweg met optredens van o.a. Minny Pops en The Tapes.
Het hele programma is te vinden op www.ultra2012.nl

Ultra is een Nederlandse postpunkbeweging uit de vroege jaren 1980. In tegenstelling tot veel buitenlandse postpunkbewegingen wordt er geëxperimenteerd met onder andere speelgoedinstrumenten, kettingzagen, vals gestemde gitaren etc. De naam is ontleend aan een serie concerten in jongerensociëteit Oktopus, aan de Amsterdamse Keizersgracht, die tussen september 1980 en maart 1981 onder de naam Ultra werd georganiseerd door Wally van Middendorp (van de band Minny Pops en het Plurex platenlabel), Rob Scholte (van de band The Young Lions) en Harold Schellinx (van de band The Young Lions en redacteur van tijdschrift Vinyl).
De beweging heeft uitdrukkelijk een kunstzinnige uitstraling en veel van de deelnemers zitten dan ook op kunstacademies. De beweging was min of meer gelieerd aan het ‘moderne muziek’ tijdschrift Vinyl, dat niet alleen als spreekbuis voor de Ultra-beweging fungeerde, maar ook de muziek van diverse Ultrabands uitbracht op de flexidisk, een gratis grammofoonplaatje dat als extra bij elk nummer van het tijdschrift verscheen.

Copyright © 2004-2018 Moskwood Media.